Marigold prirodni tonik za lice

O brendu Marigold ste na blogu već imali prilike da čitate kada sam pisala o njihovoj kremi za ruke, o kojoj sam snimila i video. Sada je reč o njihovom toniku za lice koji sam koristila u prethodnom periodu, jer mislim da bi se mnogima od vas mogao dopasti. Prošle godine sam objavila tekst o prirodnim tonicima za lice u kom ste mogli da pročitate nešto više o mojim stavovima kada su u pitanju tonici. Ovaj Marigold tonik zaista ima sve ono što ja tražim kod ovakvih proizvoda, pa sam odlučila da vam kažem nešto više o njemu!


U belu plastičnu bočicu sa pumpicom smešteno je 100 ml tonika čiju bazu čine hidrolati, biljni ekstrakti i drugi umirujući sastojci poput glicerina, pantenola i alantoina. Ima blagi cvetno-biljni miris u kom se oseti doza lavande, što je razumljivo, s obzirom na to da su hidrolati lavande i ruže količinski najzastupljeniji. Ove cvetne vodice u sebi sadrže esenciju svega onoga što su dotične biljke sadržale u sebi, pa tako ruža odlično vlaži kožu a lavanda deluje smirujuće na sve tipove kože. 

Na listi sastojaka možete primetiti i alkohol, ali je bitno napomenuti da to nije dodati alkohol već sastavni deo ekstrakta žalfije, jer se radi o alkoholnom ekstraktu. Ekstrakti biljaka u kozmetičkim proizvodima su najčešće alkoholni, ali brendovi na INCI listama uglavnom ne navode sirovine u kojima je izvršena ekstrakcija. Marigold se zbog eventualnih preosetljivosti i alergijskih reakcija trudi da uvek bude potpuno transparentan. Prisustvo te male količine alkohola se u ovom slučaju ni najmanje ne oseti, bez brige.


Od tonika ne očekujem da značajno poboljša stanje moje kože ili da mi reši neki konkretan problem, ali volim da ga koristim kao korak između čišćenja lica i nanošenja kreme kao dodatno osveženje. Kod prirodnih tonika poput ovog sam sigurna da na kožu nanosim blagotvorne, biljne supstance koje vremenom doprinose vlažnosti i elastičnosti kože, a pri svakom korišćenju završavaju proces čišćenja, umiruju kožu i pospešuju apsorpciju preparata koji se nanose nakon njih.

Cena od 480 RSD je po mom mišljenju sasvim na mestu za ovakav proizvod. Još nešto što treba imati na umu je da je rok trajanja tonika samo mesec dana od otvaranja, jer ne sadrži nikakve konzervanse. Ja sam ga nanosila dva puta dnevno i potrajao mi je nešto više od mesec dana, ali je do poslednjeg dana zadržao isti miris i efekat, tako da sam bila sigurna da mogu da nastavim sa korišćenjem. Uživala sam u korišćenju ovog proizvoda i drago mi je što znam za još jedan pouzdan i kvalitetan tonik kojem mogu da se vraćam!



Marigold trenutno radi punom parom i u predstojećem periodu nam sprema nove proizvode i neke promene! Nedavno su izbacili tri vrste hidrolata, koje jedva čekam da isprobam. Oni se mogu koristiti umesto tonika jer su blagi, osvežavajući i ne sadrže alkohol. Javili su mi i da prave novi tonik namenjen masnoj i problematičnoj koži, dok će ovaj standardni dobiti novo ruho i biti obogaćen hidrolatom matičnjaka. Tonici i hidrolati će se od sada prodavati u istim providnim bočicama, bez dodatne ambalaže.

Da li koristite tonik za lice? Koji su vam omiljeni?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje od strane uvoznikaViše o tome ovde.

4 comments

  1. Divan tonik, divna recenzija. Nisam probala ovaj ali ako naletim na njega probacu :)
    Fashion Lover

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! Sigurna sam da bi ti se dopao ;)

      Delete
  2. Koristila sam ga dva-tri puta, odličan je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blag, biljni tonik, nema greške. :)

      Delete