Alverde Family Shampoo

Na blogu već dugo nije bilo reči o nezi kose, a razlog tome je što me nijedan od proizvoda koje sam u međuvremenu koristila nije preterano oduševio. Otprilike godinu dana sam koristila svoje ogromno pakovanje InSight Damaged Hair šampona, o kom sam pisala i kojim sam bila veoma zadovoljna. Nakon toga sam htela da isprobam neke druge šampone u nadi da će mi se dopasti, ali se nijedan nije posebno isticao, pa samim tim nisu ni dobili svoje mesto na blogu. Sve do sada!

Alverde prirodna kozmetika - Family šampon za kosu - recenzija

Pre nekog vremena sam u drogeriji zastala pred Alverde policom i shvatila da iz nekog razloga još uvek nisam probala ništa od njihovih proizvoda za kosu. Pregledala sam liste sastojaka svih šampona koje imaju i odlučila se za ovaj iz Family linije. On se nalazi u nešto većem pakovanju od 300 ml, dok svi ostali Alverde šamponi i balzami sadrže 200 ml. Sudeći po imenu linije, namenjen je čitavoj porodici i trebalo bi da bude prilagođen svim tipovima kose. Obećava nežno čišćenje i lako raščešljavanje, a ta obećanja i ispunjava!

Alverde prirodna kozmetika - Family šampon za kosu - recenzija

Sadrži mnogo manje alkohola od ostalih Alverde šampona, što je jedan od razloga zašto sam odlučila da prvo probam baš njega. Na pakovanju se spreda pominju jabuka i papaja kao aktivni sastojci, a alkohol koji ovaj šampon sadrži je zapravo neizbežan nusprodukt ekstrakta jabuke. Na listi sastojaka se nalaze i ekstrakti kivija i papaje, kao i  morska so, koja bi mogla da pomogne kod čišćenja i pruži dodatni volumen kosi. Tenzidi koje Alverde koristi su blaži od onih u konvencionalnim šamponima, a dobijaju se iz kokosa i šećera.

Alverde prirodna kozmetika - Family šampon za kosu - recenzija

Šampon je providne, gelaste teksture i ima vrlo blag voćkasti miris. Moja prirodno teška kosa je nakon korišćenja ovog šampona lagana, rastresita i meka, a koža glave je zdrava i nema pojačanog mašćenja. Kosu i dalje mogu da perem tek svakog četvrtog dana, tako da ću definitivno nastaviti da koristim ovaj šampon. Kada sam shvatila da sam pronašla odličan, izdašan i povoljan šampon, kupila sam jedan i za mamu - ona ima drugačiju kosu od mene, ali deli moje mišljenje i trenutno troši svoju drugu bočicu po redu!

Kakva su vaša iskustva sa Alverde šamponima? Da li ste probali ovaj?

11 comments

  1. Imamo sličnu situaciju kada je InSight šampon u pitanju. Kada sam ga kupila ukućani su rekli da će mi trajati ceo život jer kosu perem dva puta nedeljno. I sudeći po količini u bočici bili su u pravu. :) Alverde šampone nisam koristila, ali mnogo volim njihove proizvode, odlični su i izuzetno su pristupačni. A kada je nega kose u pitanju, koristim njihovo ulje, koje nanosim na vlažnu kosu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je pred kraj već prestao da prija, što je i razumljivo s obzirom na to koliko dugo sam ga koristila. Volela bih da probam još neke njihove proizvode za kosu, ali ću definitivno uzimati manje pakovanje. :) Ja sam čula pomešana mišljenja o Alverde šamponima, ali eto ovde sam stvarno ubola premiju!

      Delete
  2. Divno, divno, sigurno ću ga probati! Baš sam juče pisala o INSIGHT šamponu koji je i na mene ostavio veoma pozitivan utisak! Nedavno sam kupila babylove šampon, koji mi takođe odgovara, koristila sam ga i ranije.
    Ipak, nikada nisam koristila šampon koji je potpuno prirodan, baš zbog toga što su mišljenja o njima (posebno o Alverde šamponima) dosta podeljena. Ali, ovaj ću morati da probam, dopalo mi se ono što si napisala. :)
    Tvoje fotografije obožavam! ^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, o Alverde šamponima su mišljenja podeljena, a pretpostavljam da je to uglavnom zbog velike količine alkohola u nekima od njih. Ima dosta ljudi kojima alkohol smeta generalno, pa onda to ne može dobro da ispadne ni na temenu. Ovde, kao što sam rekla, ima mnogo manje alkohola, a i to je samo ono što je korišćeno da bi se napravio ekstrakt jabuke. :) Drago mi je što ti se dopadaju fotografije i recenzija! x

      Delete
  3. Ovo je jedan od par Alverde šampona koje nisam probala. U stvari, probala sam njih četiri i ni sa jednim nisam bila nešto posebno zadovoljna da bih ponovila kupovinu.
    Family se nikad nisam usudila da probam jer ne verujem u to za sve tipove kože/kose, ali bolje da sam i ja pogledala sastav umesto da sa ga odmah osudila :D
    Kako god, ja sam se sada prešaltala na InSight i mislim da ću sada među njima tražiti odgovarajući :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, imaj ovaj na umu ako se vratiš Alverde šamponima! :) InSight stvarno ima kvalitetne proizvode za kosu, a čula sam pohvale i za Koozmetik šampon i balzame.

      Delete
  4. Jako mi je drago! Izgleda je ključna stvar to što ovaj šampon treba da bude prilagođen celoj porodici, a samim tim i deci, pa je dosta blaži i sadrži manje alkohola od ostalih Alverde šampona. Veliki pozdrav za tvog tatu haha :) x

    ReplyDelete
  5. Ćao! Imam problem sa temenom glave i mislim da mi možeš pomoći. Dakle, koji god šampon da koristim, jako me svrbi glava nakon upotrebe. Zatim se pojavi perut. I to ne zavisi od sastava šampona (koristila sam i Kosili koji nema sulfate i nije bilo razlike). Imaš li predlog šta da koristim? I btw, gde si kupila drvenu četku? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ćao! :) Uh, pa nadam se da ću moći bar nešto korisno da ti kažem, budući da ovo nije baš jednostavna stvar. Perut nastaje zapravo zbog viška sebuma na koži glave, a ako nemaš prirodno baš masno teme onda me to dovodi do zaključka da su ti šamponi koje si koristila ipak prejaki i da zbog toga koža glave proizvodi više sebuma, da kompenzuje. Doduše, to što te glava svrbi nakon svake upotrebe šampona me navodi na razmišljanje da je možda u pitanju alergijska reakcija na nešto. Nisu samo sulfati problematični, možda ti je koža glave preosetljiva na alkohol, kog takođe ima u mnogim šamponima. Moguće je da ti recimo smeta pantenol, on zna da začepi pore, ili silikoni, ili veštački mirisi, kojih verujem da ima i u Kosiliju a oni stvarno mogu da iritiraju i izazivaju alergijske reakcije. Osim toga, na stvaranje peruti mogu da utiču i ishrana i nivoi stresa, tako da ne mogu sa sigurnošću da ti kažem u čemu je problem, moraš da osluškuješ svoj organizam. Savetovala bih ti da odeš u apoteku i da se posavetuješ sa farmaceutom, ali naglasi da želiš neki medicinski šampon koji ne sadrži ni sulfate ni alkohol ni mirise, pokušaj da pronađeš nešto baš baš blago. Takođe mi pada na pamet da bi kod peruti moglo da pomogne ispiranje razblaženim jabukovim sirćetom - više informacija o tome vidi u ovom tekstu.

      Nadam se da sam ti dala bar neke ideje za razmišljanje. Ako želiš, slobodno mi piši na mejl ovakve stvari (imaš ga na stranici Kontakt), uvek mi je drago da pomognem ako mogu.

      Što se tiče četke, kupila sam je u dm-u i vrlo sam zadovoljna :) Pozdrav!

      Delete
  6. Kupih ja danas ovaj šampon + puter za kosu avokado. Odmah sam se setila da si neki šampon hvalila pa sam te poslušala. Btw, miriše predivno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao divno! Nadam se da će ti se svideti, a ti meni javi kakav je taj puter za kosu. Imam balzam iz te linije, baš sam i o tome pisala, ali puter nisam probala.

      Delete