Šminka za ispitni rok - VIDEO

Ovo je moja svakodnevna šminka u poslednje vreme. Ovo je, takođe, otprilike jedina stvar koju sam uradila tokom januarskog ispitnog roka. Kad god sam se šminkala u prethodna dva meseca posezala sam za istim proizvodima da bih prikrila činjenicu da nisam spavala te noći, pa sam odlučila da to pretvorim u video. Ciljala sam na prirodan, sjajan, svež izgled zato što mi koža ujutru izgleda sivkasto i beživotno ako se nisam naspavala. Ukoliko je to nešto sa čime se i vi borite, bacite pogled na video koji se nalazi na kraju posta!


Za bazu sam koristila Vapour Stratus Soft Focus iluminator u prelepoj zlatnoj nijansi i Olival CC kremu sa uljem smilja. Vapour je ekološki osvešten brend organske kozmetike iz Amerike koji me je do sada svim proizvodima oduševio i o njemu će uskoro opširnije biti reči na blogu. Stratus Soft Focus je uljani iluminator sa mineralnim pigmentima, svi sastojci su prirodni, a 70% sastojaka je organskog porekla. Ako vas je Vapour zainteresovao, na sajtu Naturisimo imaju besplatnu dostavu na njihove proizvode.

Olival je hrvatski brend prirodne kozmetike koji se od nedavno nalazi i na policama naših drogerija. Ova CC krema je u neku ruku nastavak nege lica, s obzirom na to da sadrži dosta ulja, pčelinji vosak, lanolin, sok aloe vere, kao i malu količinu salicilne kiseline koja pomaže kod otpušavanja pora. Zanimljivo je da meni odgovara nijansa Medium, koja izgleda skroz smeđe kada se istisne. Međutim, čim je razmažete ona se prilagođava boji kože i licu daje zdrav izgled. Super baza za one sa suvom kožom!

Tečni iluminator i CC krema sa žutim podtonom unose malo svežine u ten, a korektor eliminiše tamne podočnjake i eventualne nepravilnosti. Mislim da su obrve izuzetno bitan deo, jer definišu i zaokružuju ceo izgled. Tanka, mačkasta linija ajlajnera i maskara otvaraju oči, a bronzer, rumenilo ili hajlajter dodaju malo dimenzije licu. Ja sam na kraju koristila balzam za usne koji zaista osvežava izgled usana, ali vi naravno možete koristiti karmin ili sjaj ukoliko to više volite. Svež izgled za 5 minuta, čak i uz vrlo malo sna!



Što se samog videa tiče, zaista je sniman jednog hladnog jutra nakon neprospavane noći. Podočnjaci su autentični. Iako sam ubrzala one delove gde nanosim proizvode, ovo šminkanje ne traje duže od 5 minuta i nije ništa revolucionarno niti komplikovano. Takođe, ovo nije tutorijal, već samo moj način postizanja svežeg, odmornog izgleda, snimljen u nadi da će nekome dati ideju za kojim proizvodima da posegne u pomenutim situacijama. Nadam se da vam se sviđa i jedva čekam da pročitam vaše komentare!

9 comments

  1. Lepotica <3 Sećam se ovog perioda i slažem se s tobom, što manje-to bolje :D Imam dojam da profesori cene skromnost u izgledu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvaaala! :) Pa da, nije ovo pravo šminkanje, već prikrivanje dokaza nespavanja. Ja ne znam da li moji profesori uopšte obraćaju pažnju na količinu šminke koju studentkinje nose, pošto ima svega, ali ni ja ne osećam potrebu da se sređujem za fakultet. ;)

      Delete
  2. Svedeno, lepo i izgledas sveze. ODlican tutorijal! Ne znam da li si ikad pisala na blogi i mimo ovoga sam zelela da te pitam, koji dezodoranas koristis? Videla sam neki dove zeleni koji nema alkohola, parabena, aluminijuma pa ne znam kakav je. Srdacan pozdrav i samo tako nastavi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Aleksandra! :) Nisam ovo zamislila kao tutorijal jer je zaista jednostavno, ali drago mi je što ti se dopada. Što se dezodoransa tiče, trenutno koristim Akvabent Neutral Active 12, koji je malo teže naći u prodaji, ali o njemu možeš da se informišeš na stranici Aktivni kiseonik na FB. Nisam koristila nijedan Dove dezodorans, nisam znala da imaju opciju bez aluminijumovih soli. To je uglavnom ono što izbegavam, alkohol mi ne smeta. Neke druge preporuke za prirodne dezodoranse bi bile Herbateria prirodni deo stik, Sante kristal dezodorans, SebaMed Balsam Deo Sensitive, Sofi prirodni dezodoransi... Potraži malo na internetu o svakome od njih. Nadam se da ćeš naći nešto što ti odgovara! :)

      Delete
    2. Herbateria je odlican! :)

      Delete
  3. Utisak o Essence ajlajneru? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sviđa mi se, izvlači lepe, tanke linije i nije komplikovan za rukovanje jer na vrhu zapravo ima dlačice, a ne sunđerčić. Relativno brzo prestane da bude zift crn, bude više sivkast, ali za tu cenu je zaista dobar. :)

      Delete
  4. Preslatka si, i kako onda da ne položiš hehe. Šalim se naravno :).

    ReplyDelete