Weleda linija za negu tela od badema + POKLON

Weleda vam je sigurno već poznata kao marka kvalitetne, sertifikovane prirodne kozmetike, jedna od najboljih na našem tržištu, i stoga mislim da nema potrebe da dužim o samom brendu. U Weleda asortimanu odavno postoji linija sa dragocenim uljem slatkog badema, namenjena osetljivoj koži lica, a nedavno se ta linija proširila i na negu tela. Najnežnija nega sa uljem badema je od sada dostupna i u vidu kremastog gela za tuširanje, blagog losiona za telo i hidratantne kreme za ruke. Pročitajte moje utiske!


Znam da je mnogim ljudima neophodna dodatna nega kože tela, a preosetljivi su na sintetičke mirise i konzervanse iz većine proizvoda, tako da me nije iznenadilo to što je Weleda primetila potrebu potrošača za ovakvom linijom proizvoda. Bazirana je na ulju slatkog badema, koje je idealni sastojak za osetljivu, suvu ili iritiranu kožu, bilo da je sastavni deo ulja za bebe ili nekog proizvoda za negu lica. Veoma je lagano i blago, prija uglavnom svim tipovima kože, smirujući iritacije i balansirajući njen zaštitni hidrolipidni sloj.


Kremasti gel za tuširanje (200 ml) od badema je sličan ostalim Weleda gelovima po tome što je svilenkaste teksture, blage formulacije i mlečno bele boje. Jedina primetna razlika je u mirisu, koji je u ovom slučaju veoma nežna nota marcipana. Naglasak je stavljen na nežno čišćenje osetljive kože, a ne na olfaktivni doživljaj, tako da je jasno zašto se miris nalazi na samom kraju liste sastojaka. Ovaj gel je više je kremast nego penušav, lako se ispira i ni najmanje ne isušuje kožu. Posebno će prijati onima sa osetljivim nosom.


Losion za telo (200 ml) iz badem linije sam koristila na samom kraju leta, kada mi je savršeno odgovarala njegova lagana, brzoupijajuća tekstura. Tokom zimskih meseci mi ipak prija nešto masnije, pa koristim butere za telo, ali većina ljudi bi u ovom proizvodu uživala tokom cele godine. Odlično neguje kožu, s obzirom na to da sadrži bademovo ulje, pčelinji vosak i skvalan, gradivni element hidrolipidnog sloja. Osim toga, pH vrednost losiona je prilagođena koži tela, što je za osetljivu kožu veoma bitno.

Poređenje liste sastojaka - levo se nalazi losion sa bademom, a desno losion sa ružom.
Može se primetiti da losion za telo iz badem linije ima znatno svedeniju listu sastojaka od drugih Weleda losiona, a miris je i ovde na poslednjem mestu. Iako Weleda kao mirisne komponente koristi isključivo etarska ulja, čije tačne kombinacije spadaju u najbolje čuvane tajne ove firme, i ona mogu izazvati iritacije na najosetljivoj koži. Pa ipak, ja ovaj losion ne bih preporučila jedino onima koji imaju alergijske reakcije na alkohol, koji ovde igra ulogu stabilizatora i konzervansa. Svi ostali će ga obožavati!


Krema za ruke (50 ml) sa uljem badema je moj favorit iz ove linije. Miris je i kod ovog proizvoda jedina očigledna stvar koja ga razdvaja od parnjaka iz ostalih linija, mnogo je blaži. Probala sam nekoliko Weleda kremica i sve su me oduševile, jer savršeno kombinuju negu i praktičnost. Ovo svilenkasto, marcipansko uživanje dubinski neguje i balansira kožu, a upija se brzinom svetlosti! Tokom zime uvek treba imati kremu za ruke u tašni, a ova preslatka metalna tubica bi bila odlična u te svrhe.

Weleda tim je odlučio da jednoj čitateljki bloga pokloni praznični set sa slike! Prijave će biti otvorene do nedelje, 3. januara, kako bi poklon mogao da stigne nekome do Božića. Da biste učestvovali potrebno je da se ulogujete i popunite formular koji se nalazi ispod. Obavezno je samo posetiti stranicu bloga i stranicu sponzora, ali nadam se da ćete ih podržati lajkom. Postoji i nekoliko opcionalnih načina za učestvovanje, koji vam povećavaju šanse. Srećno!

Weleda poklon set
Weleda proizvode možete pronaći širom Srbije u apotekama, Lilly i dm drogerijama, a u Beogradu ih ima i u parfimeriji Metropolitenkao i u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane. Cena gela za tuširanje i kreme za ruke je okvirno 1050 din, a mleka za telo 2200 din. Ukoliko ovog puta ne budete srećne ruke, svakako bih vam preporučila da bacite oko na Weleda praznične setove; osim toga što je cena seta uvek povoljnija od cenâ pojedinačnih proizvoda, oni su i odlična ideja za poklon dragoj osobi!

Da li ste već koristili nešto od Weleda proizvoda za negu tela? Kako vam se čini ova linija?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje od strane uvoznikaViše o tome ovde.

105 comments

  1. Replies
    1. Vrhunski brend, i meni jedan od omiljenih.

      Delete
  2. Tokom zime mi je neizostavna Skin Food krema. Koristila sam i kremu za ruke sa narom. Za dete sam koristila liniju sa nevenom. Volela bih da probam badem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja se tokom zime ne odvajam od Skin Food kreme, toliko namena ima! :) Kremu za ruke od nara sam takođe probala, miris je božanstven. Pasji trn me je takođe oduševio! Sigurna sam da bi ti se svidela i badem linija. Srećno!

      Delete
  3. Koristim Weleda iris fluid i obozavaaam ga!! A veliko i prijatno iznenadjenje mi je bio Weleda sapun od nevena ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weleda sapune još nisam probala, nekako sam ih potpuno previdela! Ne sumnjam da su odlični. :)

      Delete
  4. Žutu liniju za bebe sam koristila za svoje dete. I imala sam desetak testera kreme za lice zaboravih kako se zove,crvena linija , bila mi je divna koza. Tako da sam se uverila u kvalitet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da je u crvenim pakovanjima nar, čula sam divne stvari o fluidu iz te linije. :)

      Delete
  5. Nisam nazalost jos nista probala od njih i na bozicnoj listi su mi za sledecu godinu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, možda sada osvojiš pa dobiješ priliku da probaš! Ali i u suprotnom bih ti preporučila da počneš sa nekim gelom za tuširanje ili kremom za ruke, oni su među povoljnijim Weleda proizvodima, a steći ćeš utisak o delovanju i kvalitetu celog brenda. ;)

      Delete
  6. Weledinu badem liniju nisam probala. Pasji trn je divan, osvezavajuc...Mada tesko da nesto sto ima badem u sebi moze da ne prija, svim culima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, pasji trn je fenomenalan! Gel za tuširanje i krema za ruke iz te linije su božanstveni. Badem je drugačiji, umirujući, nežan, on prija u drugim situacijama. :)

      Delete
  7. Nisam nista koristila od Welede i bas bih se obradovala da probam ove proizvode! Steta sto nigde ne mogu da se dobiju bar uzorci njihovih preparata. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weleda dosta često ima promocije u apotekama i Lilly drogerijama, tada sigurno od promoterki možeš dobiti uzorke! A ja bih na tvom mestu svakako pitala ponovo u nekoj apoteci. :)

      Delete
  8. Obozavam Weledu, za telo preferiram njihova ulja, pasji trn mi je omiljeni. Kolekciju s bademom za telo nisam imala prilike da probam ali sam zadovoljna bademovim uljem za lice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linija od pasjeg trna miriše božanstveno! Ja koristim njihovo ulje od nara, ali za lice, čak sam i pisala o tome. Verujem da bi ti se svidela i badem linija za telo, nema tu greške. ;)

      Delete
  9. Replies
    1. Stvarno je divan, onaj ko ga osvoji će baš uživati. :)

      Delete
  10. Odavno planiram Da probam. Pokloniću sebi uskoro...
    Vesna Obradović

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba i sebe počastiti za praznike :)

      Delete
  11. Pocela sam da koristim Weledu kada sam dobila bebu i malo po malo krala bebine Weleda kremice i kupke od nevena. :) Sada koristim ulje pasjeg trna i mleko za ciscenje. Prirodna i negujuca kozmetika.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha linije za bebe su zaista odlične, i ja sam probala kupku od nevena. A pelensku kremu uvek imam u kući jer jako dobro deluje protiv akni - eto jednog neobičnog saveta! :)

      Delete
  12. Probala sam gel za tusiranje od pasjeg trna, mleko za ciscenje lica od badema i losion za telo od nara. Ne mogu da se odlucim koji od ovih proizvoda vise volim a imam i listu zelja Weledinih proizvoda koje planiram da kupim sto pre! <3
    Jelena Sofranic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potpuno te razumem, imam i ja listu! Izgleda je pasji trn mnogima favorit, već nekoliko puta je spomenut ovde u komentarima :)

      Delete
  13. Zvezdan
    Supruga obozava Weleda kozmetiku :)

    ReplyDelete
  14. Nisam nista koristila -bas bih volela da probam

    ReplyDelete
  15. Nisam koristila nista od Weleda brenda, a zelja mi je da isprobam upravo nesto od ovih proizvoda sa bademom.

    ReplyDelete
  16. Koristila sam samo Weleda gel za tuširanje. Oduševljena sam!

    Mina K.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno su posebni, ja konvencionalne gelove za tuširanje nikada nisam podnosila. Ovo je druga priča :)

      Delete
  17. Htela sam da probam nesto,trazila sam uzorke i on njih direktno i u parfimeriji ali ih nisam dobila tako da jos uvek nisam nista probala :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misliš na Metropoliten parfimeriju? Očekivala bih da oni imaju neke uzorke. Pitaj u apotekama, tamo se često održavaju promocije!

      Delete
  18. Nisam ali bih rado probala.

    Jasmina

    ReplyDelete
  19. Na zalost, nisam imala prilike da koristim proizvode ovog brenda. Dragana G

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda će uskoro biti prilike! Srećno :)

      Delete
  20. Nisam, nadam se da hocu :D

    ReplyDelete
  21. Koristila sam Weledin kremasti gel za tuširanje od citrusa i da li je potrebno da kažem da sam oduševljena njime? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citrus sigurno odlično osvežava i razbuđuje! :)

      Delete
  22. Do sada nisam probala Weldine proizvode ali se nadam da ce se to uskoro promeniti :). Proizvod o kome sam citala a koji me je posebno zainteresovao jeste njihov dezadorans a ova kolekcija sa bademom izgleda bajno <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam njihov sprej dezodorans iz citrus linije i bila sam veoma zadovoljna. Srećno!

      Delete
  23. Još uvek nisam probala njihove proizvode, ali nadam se da hoću.
    Fb: Desanka Savic
    IG: savicdaca

    ReplyDelete
  24. Nisam konkretno nista koristila od Weledinih proizvoda, probala sam par testera regeneratora za kosu i bila sam odusevljena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala ništa od Weleda proizvoda za negu kose, ali ne sumnjam da su odlični!

      Delete
  25. WELEDU volim jer ne znam ko njoj moze da ODOLI! :)

    Pasiji trn mi je NAJMIRISNIJA i NAJBOLJA KOLEKCIJA koju sam u zivotu probala..I koristila...bez nje mi je dnevna beauty rutina nezamisliva! :)

    A skoro sam dobila na poklon ULJE OD NARA - TO JE CISTA FANTAZIJA KOJA LEPOTU STVARA!

    zato se ISKRENO i OD SRCA MOLIM da me sreca pogleda za OVAJ POKLON ZLATA VREDAN...jer mu zaista nije ravan nijedan! :)

    Fb: Snezana Rančić

    PUNOOO SRECE svima jer je ovo POKLON koji VREDI da se proba...koristi i ima! :)

    ReplyDelete
  26. Bas zelim da probam nesto od Welede ali nikako da se odlucim sta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao što sam već napisala nekome ovde u komentarima, mislim da bi bilo dobro da počneš sa nekom kremom za ruke ili gelom za tuširanje, jer su među povoljnijim Weleda proizvodima, a uspećeš da stekneš utisak o njihovim proizvodima generalno. U svakom slučaju ovaj set bi bio sjajan za upoznavanje sa brendom, tako da srećno! :)

      Delete
  27. Jos uvek nista nisam isprobala ali nadam se da cu uskoro 😊

    ReplyDelete
  28. Bilo bi super ovo da se proba, nadam se :)
    SREĆNO :)

    ReplyDelete
  29. Koristila sam Weleda krema za ruke od nara,odlicna.! Divan poklon! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nar linija je stvarno sjajna. Drago mi je da ti se dopada set, ja sam se takođe oduševila! Srećno!

      Delete
  30. Koristila sam samo ulje od nara,
    ali pozajmljeno od drugarice, da me uveri u kvalitet. :)
    Uverena sam :)
    Katarina Kaća Borić

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je jedan od mojih omiljenih proizvoda ikada. Srećno Katarina!

      Delete
  31. Replies
    1. Možda će sada biti prilike :) Srećno!

      Delete
  32. Upravo koristim ulje od pasjeg trna i apsolutno sam oduševljena, neću se zaustaviti samo na tom ulju, već se dvoumim koje sledeće da isprobam.
    Jelena G

    ReplyDelete
    Replies
    1. To ulje miriše božanstveno! Ja bih volela da probam citrus i arniku za telo :)

      Delete
    2. Mislim da ću vrlo brzo da ih sakupim sva, nema mi druge :D

      JG

      Delete
  33. Možda će ovo biti prilika, ko zna! Srećno :)

    ReplyDelete
  34. Jos uvek nisam koristila Weledu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda će biti prilike ovog puta, srećno!

      Delete
  35. Koristim kremu za lice od badema i savrsena mi je, koza lica mi je bila jako suva, i perutala se, od kako koristim ovu kremu lice mi mnogo bolje izgleda, imam u planu da probam losion za telo sa bademom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si rešila problem! Proizvodi za telo od badema bi ti sigurno odgovarali.

      Delete
  36. Gel za tuširanje od nara je osvojio sva moja čula!

    ReplyDelete
  37. Ana BM
    Nisam koristila,volela bi da probam! Srecno svima koliko nas ima

    ReplyDelete

  38. Ljiljana Milovanov
    Koristila sam kremu od nara i nismo se pronašle, mislim da bi mi više odgovarala od badema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ukoliko imate osetljivu kožu, onda verovatno bi. :)

      Delete
  39. Nisam imala prilike, nadam se da će se to skorije promeniti :)
    fb Jasmina Makuljević

    ReplyDelete
  40. Jelena Videnovic
    Nisam probala još uvek ništa od njihove kozmetike :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biće prilike, moje iskrene preporuke! ;)

      Delete
  41. zveki
    Supruga obozava njihove paste za zube,ulje i kremu za ruke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam dve Weleda paste za zube do sada, zaista su odlične! Srećno ;)

      Delete
  42. Nisam koristila nista od Welede, ali znam da je vrhunska kozmetika

    ReplyDelete
  43. Milijana
    Obozavam kreme za ruke kao i pastu za zube za decu.Bas divna kozmetika,odkako sam je otkrila samo kupujem nesto od njihovih proizvoda i nijedan me nije razocarao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da je i pasta za zube za decu odlična, ja sam koristila neke druge. Kada su deca u pitanju i treba koristiti samo blage, prirodne proizvode od pouzdanih brendova :)

      Delete
  44. Nisam koristila vaše proizvode al volela bih da probam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da ne bude zabune, ovo nisu moji proizvodi. Ja samo pišem o kozmetici, nemam veze sa proizvodnjom bilo kakvih proizvoda. Radi se o Weleda proizvodima, a tim Weleda kozmetike u Srbiji je odlučio da nekome pokloni ovaj set u saradnji sa mojim blogom. :) Ukoliko probate Weleda kozmetiku, sigurna sam da nećete biti razočarani. Srećno!

      Delete
  45. Ovo je savrsena linija,probala jesam.Na fb vas pratim kao Branka Randjelovic ne znam zasto nece ime da se pojavi ovde tj jedino hoce kao anonimus da me prijavi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Branka, nema veze što stoji Anonymous, prijavili ste se. :) Drago mi je da vam se dopadaju Weleda proizvodi. Srećno!

      Delete
  46. vrhunsi brend,bas bih volela da probam,nisam probala ali sam cula sve same pohvale

    ReplyDelete
  47. Koristim mleko za telo od nara kao i dnevnu kremu za lice od divlje ruze i nocnu kremu za lice od irisa. Veoma kvalitetna kozmetika . Natasa Adamovic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja trenutno koristim losion za telo od ruže, ali nar mi je favorit. :) Slažem se, kvalitet Weleda proizvoda je neosporiv.

      Delete
  48. Obozavam Weledu,trenutno mi je omiljen serum za lice od nara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam divne stvari o tom serumu! :)

      Delete
  49. Korostila sam ulje za celulit,koje mi smeta sada u trudnoci zbog bas jakog mirisa biljaka,a ovo,po opisu ne deluje strasno,iako su oni prepoznatljivi po mirisu,samim tim sto su prirodni....a i mislim da sam sve probala za ovu moju osetljivu kozu,osim ove linije....pa eto,bilo bi lepo da i nju isprobam....Hvala,pozdrav.Sve najbolje povodom praznika!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova linija bi ti verovatno najviše odgovarala u ovom momentu, jer zaista ima najblaži miris. :) Uživaj u trudnoći, sve najbolje i srećno!

      Delete
  50. Još uvek nisam koristila njihove proizvode, ali bih volela :) .
    Odličan post! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Milice! Nadam se da će biti prilike da isprobaš nešto.

      Delete
  51. Nisam koristila njihovu kozmetiku do sada ali moja mama jeste, znam da ima nesto iz one crvene kolekcije, nar je valjda u pitanju ili tako nesto :) pa eto ako osvojim poklonicu njoj! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, nar je crvena kolekcija. :) Divno od tebe, taman za praznike! Srećno ;)

      Delete
  52. Odlican brend,nisam jos probala liniju od badema tako da je ovo odlicna prilika :)

    ReplyDelete