Logona Silicium Vegetal krema za lice

Logona Naturkosmetik je nemački brend sertifikovane prirodne kozmetike. Njihovi proizvodi sadrže veliki procenat sastojaka iz kontrolisanog organskog uzgoja, pa se Logona može nazvati i organskom kozmetikom. Oni su već duže vreme prisutni i na našem tržištu, ali se ne reklamiraju koliko neki drugi brendovi, pa je moguće da ste već mnogo puta prošli pored njihovih proizvoda a da ih niste primetili na polici. Zbog toga vam ja danas skrećem pažnju na jednu od vrhunskih krema iz njihove vitaminske linije - Silicium Vegetal


Nemci su zaista u samom vrhu kada je reč o proizvodnji i sertifikaciji prirodne kozmetike, što nam već dugi niz godina dokazuju brendovi kao što su Logona, Sante, Lavera, Alverde, Weleda, Dr. Hauschka, Martina Gebhardt i mnogi drugi. U to sam imala prilike lično da se uverim tokom godinu dana koje sam provela u Nemačkoj. Međutim, iako sam Logona proizvode primetila još onda, na policama nemačkih drogerija, tek nedavno sam se bliže upoznala sa ovim brendom i probala nešto iz njihove ponude.

Logona nosi pečate BDIH i NaTrue, koji su jedni od najpoznatijih svetskih sertifikata za prirodnu kozmetiku. Po njihovim kriterijumima, upotreba sintetičkih boja, veštačkih mirisa, etoksilovanih sirovina, silikona, parafina i drugih naftnih derivata nije dozvoljena. Sirovine biljnog porekla dobijaju se iz kontrolisanog biološkog uzgoja ili iz sertifikovanog samoniklog bilja, testiranje na životinjama ni u jednom stadijumu nije dozvoljeno, koriste se samo prirodni izvori sirovina i ekološki opravdani proizvodni procesi.


Silicium Vegetal krema sa silicijumom biljnog porekla i umirujućim aloe vera sokom namenjena je za negu osetljive kože. Ovaj misteriozni sastojak - silicijum - je mineral koji  se može naći u telesnim ćelijama i važan je za zdravu strukturu kože, kose i noktiju. On regeneriše kolagen i elastin, te čini kožu jedrom i zategnutom. Tu su i revitalizujuća ulja jojobe, masline, susama i suncokreta, kao i ši puter, ali ova krema nije masna i teška. Naprotiv - tekstura je iznenađujuće lagana, a formula brzoupijajuća. Jako se lako razmazuje i upija, ostavljajući kožu hidriranom, elastičnom i mekanom.

Laganoj teksturi sigurno doprinose aloe vera i biljni alkohol organskog porekla, koji se nalaze pri vrhu liste sastojaka. Ukoliko niste alergični ili preosetljivi na alkohol, nema nikakvog razloga zašto biste izbegavali proizvode koji ga sadrže! Benzil alkohol je jedan od nekoliko konzervanasa koje BDIH standardi dozvoljavaju, a u proizvodima koji sadrže vodu mora da se nađe neki od njih. Osim toga, alkohol po nanošenju na kožu vrlo brzo isparava i pritom pomaže da se krema brže upije.

INCI: Aqua (Water), Alcohol*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Olea Europea (Olive) Fruit Oil*, Glycerin, Cocoglycerides, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cetyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Isoamyl Laurate, Sorbitan Olivate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Rhus Verniciflua Peel Wax, Inulin, Silica, Xanthan Gum, Sodium Lactate, Tocopherol, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Essential Oils), Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral

Još jedna od zanimljivosti ove kreme je što je namenjena i za dan i za noć. Ja je ujutru nanosim u tankom sloju i posle nekoliko sekundi mogu da nastavim sa spremanjem i da se našminkam, a koža mi ostaje hidrirana. Iako zbog svoje suve kože uveče volim da koristim meleme i ulja, ova krema mi se u debljem sloju vrlo dobro pokazala i u te svrhe! Koža je ujutru nahranjena i elastična i stvarno nisam osetila da joj bilo šta fali. Kremica se stvarno nalazi u zlatnoj sredini i zbog toga verujem da bi mogla da odgovara svim tipovima kože. Miris je vrlo blag, prijatan, pomalo cvetni i oseti se samo prilikom nanošenja kreme.

Logona prodajnih mesta u Beogradu ima dosta, a njihove proizvode možete i naručiti onlineOva vitaminska krema košta oko 2500din za 40ml, što nije strašno kada se uzme u obzir njena dupla namena. Iz iste linije dostupne su i krema sa lipom, krema od šargarepe i fenomenalna bogata krema sa uljem avokada kojom sam bila oduševljena prilikom posete Logoni. Iz njihovog širokog asortimana mi je još jedna linija posebno zapala za oko, a to je Harmony linija za negu tela u elegantnim pakovanjima sa cvetnim motivom i prelepim ali odmerenim mirisom dunje i vanile.


Ono što je mnogim ljudima verovatno promaklo je da Logona ima i dekorativne proizvode, koji su definitivno nešto što treba pogledati ukoliko vas zanima mineralna šminka. Logona takođe ima i svoj salon za ulepšavanje na Novom Beogradu - Logos centar. Pošto sam bila počašćena jednim tretmanom lica u Logos centru, zaista mogu od srca da vam preporučim da ih posetite! Meni je to iskustvo bilo pravi odmor za dušu, tokom kog sam uspela i da saznam sve što me je zanimalo o ovom brendu. Radi se sa Logona i Sante proizvodima, a stručnost i ljubaznost osoblja je na zavidnom nivou, što tvrdi i Ljilja sa bloga Budi Lepa.

Da li ste čuli za ovaj brend prirodne kozmetike? Kako vam deluje ova kremica?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje od strane uvoznikaViše o tome ovde.

18 comments

  1. I ja sam skoro otkrila Logonu :). Oduševljena sam Age Protection tonikom, a kanim se da isprobam i jednu penastu umivalicu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bih jako volela da isprobam i njihovu dekorativu, s obzirom na to da me Alverde nije oduševio sa šminkom :)

      Delete
  2. Ja sam za ovom kremom luda i patim otkad sam je potrošila, bila mi je pravi raj za lice, oduševljena sam :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da nam se utisci poklapaju!

      Delete
  3. Imala sam prilike da probam,fantasticna je,nazalost nemam je vise,ali bice valjda prilike.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Logona često ima akcije, možda uhvatiš ovu kremicu uskoro na popustu :)

      Delete
  4. Nisam nazalost probala ovu kremu, ali mi izgleda odlicno, ne sumnjam da je savrsena. :)

    ReplyDelete
  5. Nisam probala ovu kremu, a nisam je ni primetila na policama. Marketing je čudo, mahom nam za oko zapadnu reklamirani brendovi. Pogledaću svakako kada se budem našla u Lilliju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, drago mi je da sam ti bar skrenula pažnju na njih, dalje ćeš sama da istražuješ kad ih vidiš na policama ;)

      Delete
  6. Primetila sam njihove proizvode u Liliju, ali samo preparativu. Sada si me zainteresovala da malo bolje istržim o dekorativnoj kozmetici koju imaju, jer mi se čini da opravdavaju malo višu cenu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, u Liliju ima samo preparative. Dekorativu imaju u Maslini (www.maslina.rs) na Vračaru koliko ja znam. Slažem se da definitivno opravdavaju cenu :)

      Delete
  7. Logona je brend koji koriste dugo moja mama i sestra i zadovoljne su. Ja sam među tim ljudima kojima je promaklo da poseduju i dekorativnu kozmetiku, tako da se sada bacam na pretragu :)

    ReplyDelete
  8. Ali, zar alkohol ne isusuje kozu? Meni se desava to sa svakim proiyvodom koji ga sadrzi i zato ga izbegavam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, alkohol generalno nema pozitivno dejstvo na kožu, a onima koji su preosetljivi stvarno pravi probleme. Međutim, ja nisam preosetljiva na njega i ovde se uopšte ne primeti. Nemoj da misliš da se oseti alkohol kad se otvori krema! Pritom, on vrlo brzo isparava pa će većina i nestati dok proizvod razmažeš rukama i počneš da ga nanosiš. U prirodnoj kozmetici alkohol zna da se nađe na visokom mestu na listi sastojaka zato što se koriste alkoholni ekstrakti određenih biljaka i slične stvari, pa sve to mora da se sabere i onda da se vidi koliko ga ukupno ima. Nije kao da oni uzmu i sipaju flašu alkohola unutra kad završe pravljenje kreme! :) Ali u svakom slučaju - ako primećuješ isušivanje kod svakog proizvoda koji sadrži alkohol, onda treba da nastaviš da ga izbegavaš.

      Delete
  9. Mila
    Cula sam za Logona kozmetiku ali nisam nista isprobala mada planiram jedno sredstvo za ciscenje lica da kupim uskoro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima ih u Liliju i apotekama pa su zapravo poprilično dostupni, a ipak ih mnogo ljudi uopšte nije primetilo! Drago mi je da ti jesi, zaista su odlični.

      Delete