Keims Pure Revival piling za telo

Davno mi se nije desilo da me neki proizvod toliko prijatno iznenadi kao Keims piling za telo sa crvenim čajem i mimozom. Pročitajte po čemu je poseban, kako sam ga ja otkrila i informišite se o Purity Box pretplati preko koje možete da isprobate ovaj i slične proizvode.



Naime, pre jedno dva meseca sam na sajtu Plezir magazina naišla na tekst o Purity Box konceptu, ostavila komentar i tako osvojila ovaj piling! Posle nekoliko dana su me kontaktirali ljudi iz kompanije Purity Box i dostavili mi paketić na kućni prag. Veoma sam se radovala isprobavanju ovog proizvoda jer do sada nisam čula za Keims, a bilo mi je drago i što ću dobiti mali uvid u to kakve brendove i proizvode Purity Box nudi. O tome kako ovaj koncept funkcioniše i po čemu je Purity Box različit od drugih subscription kutija ćete moći nešto više da pročitate na kraju teksta.


Keims je španski brend koji veruje u kombinovanje prirodnih sastojaka i vrhunskih naučnih saznanja da bi se dobili kvalitetno formulisani proizvodi za negu kože. Sa više od 30 godina iskustva, smatraju da nauka i priroda treba da deluju sinergijski. Njihov asortiman uključuje proizvode za negu lica, tela, usana i kose obogaćene termalnom vodom i biljnim ekstraktima, bez štetnih sastojaka kao što su naftni derivati, etanolamin i parabeni.



U ovom preslatkom pakovanju nalazi se Keims piling iz PureRevival linije sa crvenim čajem i mimozom kao glavnim aktivnim sastojcima. Izgled kutije me je stvarno oduševio, sviđaju mi se boje koje su korišćene i jednostavnost dizajna. Pakovanje u kom se nalazi sam piling je od čvrste plastike i ispod poklopca se nalazi još jedan zaštitni poklopac od providne plastike.


Sastojci ovog pilinga su termalna voda, mimoza, crveni čaj, seme divlje ruže, mačija kandža (Uncaria tomentosa), pomorandža, ćilibar, gingko biloba... Ćilibar se smatra dragim kamenjem, iako potiče od četinarskog drveta i zapravo nije mineral. Zanimljivo je pronaći tako nešto na listi sastojaka jednog pilinga za telo, ali abrazivne čestice su ovde upravo ćilibar i seme divlje ruže. Dosta dobro rade posao, bez da su oštre i agresivne. Crveni čaj, koji čitavom proizvodu daje boju, ima jaka antioksidativna svojstva i sadrži veliku količinu vitamina C, dok je mimoza hvaljena zbog svojih protivupalnih i antibakterijskih osobina.


Tekstura i miris ovog proizvoda su dve stvari koje su najspecifičnije. Reklamira se kao gelasti piling i definitivno jeste takav, nije na bazi ulja kao većina pilinga koje sam do sada koristila. Mene struktura najviše podseća na džem od malina, s jedne strane zbog te gelaste konzistencije a sa druge strane zbog sitnih semena. Na početku korišćenja je osećaj zaista takav, baš kao da se mažete nekim pekmezom, ali se kružnim pokretima tekstura lagano menja i postaje skoro penasta! Može lepo da se razmaže i proširi na ostatak tela. Uzimajući u obzir njegovu boju, vrlo se lako ispira i neće vam napraviti haos u kadi.


Miris pilinga je takođe vrlo čudan i ne mogu precizno da ga opišem. Nije jak, potpuno je prirodan, ne zadržava se dugo i rekla bih da bukvalno miriše na kombinaciju mirisa svih stvari koje sadrži. Oseti se malo taj crveni čaj, ima primesa pomorandže, pomalo je i cvetan zbog mimoze, a kao da mogu da osetim i sladunjavu ružu. Nije preterano lep i verovatno nije za svakoga, ali jako je blag i ne zadržava se na koži. Ja ga potpuno ignorišem. Uživam u korišćenju ovog pilinga jer nakon ispiranja kožu ostavi neverovatno mekanom i svilenkastom, bez ikakvog uljanog filma! Zaista nisam do sada naišla ni na šta slično i isprva nisam mogla da verujem da mi je koža tako meka. Morala sam da ga isprobam i na licu i osećaj je isti, fenomenalan!


Purity Box je jedna od subscription box usluga koja se pojavila nedavno na našem tržištu. Preko njihovog sajta možete naručiti kutiju od nekoliko mini proizvoda koja će vam jednom mesečno stići na adresu. Možete naručiti samo jednu kutiju ili se pretplatiti da vam ovakve kutije iznenađenja stižu cele godine. To je prilika da isprobate zanimljive nove proizvode, a imate priliku da naručite i full size verzije proizvoda koji su vam se najviše svideli. Brendovi čije proizvode možete očekivati u svojoj Purity Box kutiji su za sada Nikel, Keims, Sophie la Girafe, Biomedis, Beauty Made Easy, Davines, Dr. Pasha, Odaban i Tangle Teezer. Za razliku od Glam Box-a, proizvodi koje ćete naći u Purity Box kutijama su prirodni i u pitanju je uglavnom preparativa. Tu je i čitav asortiman prirodne nege za decu, što bi moglo biti zanimljivo mladim majkama koje su ljubitelji kozmetike. Na blogu Makeup & more možete pročitati detaljniji tekst kao i Zlatanine utiske.


Meni se čitava ideja iza ovih kutija sviđa, a Purity Box je definitivno nešto što je meni bliže i zanimljivije. Takođe mi se sviđa što preko ove pretplate dobijate priliku da isprobate neke vrlo zanimljive brendove kojih uglavnom kod nas nema u slobodnoj prodaji. Volela bih da se počastim jednim Purity Box iskustvom jer su me, pored ostalih Keims proizvoda, dosta zainteresovali i Nikel i Sophie la Girafe.

Kako vam se čini ovaj Keims piling? Da li ste već naručivali neku od ovih kutija i da li vas privlači Purity Box? Pišite mi u komentarima.

21 comments

  1. Izgleda kao neki džemić. :D Od Keimsa sam probala kremu za čišćenje lica i ne bih je preporučila onima sa suvom ili dehidriranom kožom, jer vremenom malo isušuje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, to je i meni prva asocijacija! Veoma zanimljiv proizvod. :)

      Delete
  2. Mene je Keims razočarao, ali o tome ću i sama pisati. A Purity box je sasvim druga priča, jako su uslužni i odgovorni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koje proizvode si probala od njih? :)

      Delete
    2. Rush of goodness kolekciju... šampon, kupka i puter

      Delete
  3. Kako si ga lepo opisala, odmah da poželiš da otrčiš i kupiš ga u najbližoj prodavnici :) Odlična recenzija i svakako proizvod vredan pažnje! L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada i da sam uspela da ti prenesem utisak :)

      Delete
  4. Prvo moram da kažem da svaki put kada uđem na tvoj blog - meni je to odmor za oči i mozak. Vizuelno si od mene dobila 10ku :D Moram priznati da prvi put čujem za ovaj brend, a ovaj proizvod me svojom bojom i ne privlači puno.. :/ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Iva! To me baš raduje. Keims ne može da se kupi kod nas u slobodnoj prodaji, tako da nije poznat na ovim prostorima. Razumem da nekome boja i izgled ovog pilinga može biti odbojan, ali ja sam veoma radoznala i meni je bilo skroz zabavno kada sam ga prvi put koristila :)

      Delete
  5. Koristim ovaj piling i utisci su nam isti. Ali recimo krema za ruke iz iste kolekcije je daleko ispod mojih ocekivanja. Njome sam bas bila razocarana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je! Izgleda je piling zvezda te kolekcije, čula sam da su utisci generalno jako pozitivni o njemu.

      Delete
  6. Na pakovanju ne piše, što je pomalo čudno, ali na sajtu stoji. Opet, sastojci ni tamo nisu izlistani po INCI standardima, ali pogledaj sama: http://goo.gl/5qeCCz

    ReplyDelete
  7. Isto koristim ovaj piling ali vise za lice ,nego za tell. Jako mi se dopada,miris ima kao grožđe kad se pretvara u vino neki kiselkasti miris ali blag. Tekstura mi nije gruba za lice,jako mala količina je dovoljna. Bas bih mu dala sve petice :) a slažem se sa Milenom krema za ruke je ispod očekivanja. I volim da čitam tvoj blog jer pises o prirodnoj kozmetici,bravo !

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pravu si, miris stvarno jeste malo kiselkast! Sviđa mi se što se oseti samo kada se baš pomiriše, ne ostaje onako u vazduhu i na koži kao u slučaju nekih naparfemisanih proizvoda. Ja ga isto često koristim za lice, jako mi se sviđa osećaj mekoće posle. Drago mi je što ti se dopada blog, nastavi da pratiš! :)

      Delete
  8. Bravo i za fotografije :) naravno da cu nastaviti da pratim blog. Imacu i ja svoj ali na temu umetnosti. Pozdrav !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! Takvi komplimenti puno znače kada dolaze od umetnika :) Samo napred sa blogom, podržavam!

      Delete
  9. Mila
    Imam ga i to je jedan od retkih pilinga za telo koji su me bas odusevili.Obicno mi se nesto ne svidja,ili tekstura ili miris ali mi je ovaj apsolutno savrsen.Koza mi bas lepse izgleda otkako ga koristim i verovatno cu ga opet kupiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takođe, jedan od retkih kupovnih pilinga koji su mi se dopali. Obično pravim svoje DIY pilinge. Ono što je mene kod ovog proizvoda najviše očaralo je to koliko je koža meka nakon njega!

      Delete
    2. Mila
      Bas to,koza je meka i lepse izgleda.

      Delete
  10. Ja najčešće pravim pilinge jer znam šta mi odgovara i šta zaista pomaže mojoj kožu. Nisam probala previše kupovnih ali su mi se jako svideli Collistar pilinzi. :)

    ReplyDelete