EOS Summer Fruit balzam za usne

Kao što sam vam pre nekog vremena obećala, evo teksta o jednoj pravoj bomboni iz sveta kozmetike! U ovom prelepom okruglom pakovanju nalazi se EOS balzam za usne. Ime ovog američkog brenda je akronim za evolution of smooth, i to ime im sasvim pristaje. Aroma koju ja imam je Summer Fruit, koja dolazi u crvenom pakovanju i neodoljivo podseća na nekakav slatkiš.



Nebrojene poznate blogerke su pisale o ovom balzamu za usne i oduševljeno ga spominjale u svojim YouTube videima. Zanimljivo mi je bilo gledati njihove reakcije kada su neko vreme koristile EOS umesto drugih popularnih balzama za usne, koji zapravo sadrže jako malu količinu negujućih sastojaka. EOS može da se pohvali činjenicom da su njihovi sastojci 100% prirodni i 95% organski, a upravo to je i razlog zašto su toliko dobri! 



Kao što sam pisala ovde, sastojci su uvek izlistani po kvantitetu i uvek treba da ih pogledate. EOS Summer Fruit sadrži maslinovo ulje, pčelinji vosak, kokosovo ulje, ulje jojobe, prirodnu aromu, ši puter, ekstrakt stevije […] a miriši na voće zbog organskih ekstrakata borovnice, jagode i breskve. Naglasila sam da su ovo sastojci Summer Fruit-a, zato što svaki miris ima malo drugačije sastojke, odnosno sadrži različite ekstrakte voća koji mu daju miris.



Kada odvrnete poklopac ugledate proizvod koji oblikom malo liči na jaje, što je neobično, ali meni iz nekog razloga pričinjava posebno zadovoljstvo da na usne mažem balzam u ovom obliku umesto u standardnom stiku. Tekstura je vrlo lagana i prijatna, ali je sasvim dovoljno naneti samo jedan sloj, tako da će vam ova mala loptica trajati jako dugo. Naravno, okej je naneti i nekoliko slojeva, pogotovo pred spavanje kada će biti vremena da se to upije. (Ili ako jednostavno volite deblji sloj balzama, kao ja.) Ne ostavlja nikakvu boju, miris je izuzetno lep, ukus slatkast od stevije; sve smo u nekom trenutku liznule svoj balzam na usnama, a taj ukus je obično “hemijski”, zato što su obično i sastojci baš takvi. Međutim, pošto smo listu sastojaka već prešli, znamo da nam zapravo ništa ne bi bilo i kada bismo pojeli malo ovog balzama!


Posle svih ovih lepih stvari dolazi jedna loša: EOS balzami za usne se zvanično ne prodaju nigde u Srbiji. Doduše, ja sam svoj nabavila preko sajta mojekrpice.rs i postoji još nekoliko načina na koje možete da dođete do svog EOS-a. Ono što bih vam ja preporučila je višestruko proverena i pouzdana stranica Eos Balzami, koja ima širok asortiman EOS proizvoda u ponudi. Ukoliko putujete u inostranstvo ili neko od vaših prijatelja putuje, ovi balzami mogu da se kupe u Italiji, Francuskoj, Holandiji, Engleskoj, Sjedinjenim Državama i Kanadi i cena im je veoma pristupačna u inostranstvu, oko $3. EOS takođe proizvodi kreme za ruke, losione za telo i kreme za brijanje.

Za redovna obaveštenja o novim tekstovima lajkujte stranicu bloga na Fejsbuku. Čitamo se za koji dan!

4 comments

  1. Replies
    1. Sve piše u poslednjem pasusu. Ovaj tekst je objavljen pre 2 godine, tada EOS balzami nisu mogli da se nađu u slobodnoj prodaji, ja sam moj kupila od jedne devojke preko sajta Moje krpice. Od pre par meseci su EOS balzami dostupni u dm drogerijama.

      Delete
  2. Zapravo,pojevili su se u dm-ovima,a ima ih i u nekim lilly-jima

    ReplyDelete